25 Nisan 2014 Cuma

Tolgahan Özseven'in zayıflatan tarifleri

Merhabalar sevgili blog severlerim,

Haydi bakalım kaldığımız yerden devam edelim =))

Dün Tolgahan Özseven'den bahsetmiştim size. Bu gün ise, Tolgahan Özseven'den zayıflatan tariflerini paylaşmak istiyorum. Ben bu mucizevi adamdan gerçekten çok etkilendim. Adamın muhteşem hırsı, başarısı, azmi ve yılmadan çalışma arzusu gerçekten taktire şayan.

Buyurun bakalım tariflere hep beraber bir göz atalım;

KAĞIT KEBABI

Malzemeler;

500 gr. dana ve kuzu kıyma
2 adet domates
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
Kekik

YAPILIŞI:
Domatesleri küp, soğanları ve biberleri halka şeklinde doğrayın. Büyük bir kap içinde tuz da ekleyerek kıyma ile yoğurun. İki avcunuzla top yapabileceğiniz boyutta karışımı alüminyum folyo içine kare şekilde yayın. Üzerine kekik serpin. Alüminyum folyo ile etrafı hava almayacak şekilde kapatın. Kürdan ile birkaç delik açtığınız kebabı 220 derece fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin


DOMATES SOSLU TAVUK

MALZEMELER:
2 adet domates
1 adet tavuk göğsü
1-2 yemek kaşığı kaymak
Tuz

YAPILIŞI:

Tavuk göğüs kısmından fileto çıkarın. Yağsız tavada orta ateşte pişirin. Küp şeklinde doğradığınız domatesleri tavada yumuşayana kadar çevirin. Yumuşayan domateslere kaymak ekleyin, kaymak suyunu salarak domatesle karıştığında ateşten alın. İstenilen kıvama göre suyunu çekmesi için ateşte bekletin. Hazırladığınız sosu tavuğun üzerine ekleyerek servis edin.

BULGURLU ISPANAK


MALZEMELER;
1 kg. ıspanak
1 adet soğan
1,5 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı bulgur
1 adet havuç
1 çay bardağı yarma bulgur
Sarımsaklı yoğurt

YAPILIŞI;
Ispanakları yıkayıp doğrayın. üzerine 1 adet soğan doğrayın. 1 adet havucu rendeleyip ilave edin. 15 dk sıcak suda bekletilmiş yarma bulguru ıspanak sulandığında içine ekleyin. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Piştikten sonra üzerine 1.5 çay bardağı zeytinyağı ilave edin. Üzerine sarımsaklı yoğurt ilave ederek servis edin.


PAPAZ YAHNİSİ

MALZEMELER;1 kg. kuşbaşı hindi but
1 kg. arpacık soğan
20-25 diş sarımsak
1 su bardağı elma sirkesi
1 su bardağı sızma zeytinyağı
1 tatlı kaşığı biber salçası
Tuz, karabiber

YAPILIŞI:
Hindi eti, sarımsak, arpacık soğan ve salçayı tencereye koyup karıştırın. Üzerine doğal elma sirkesi, zeytinyağı ve baharatları ilave edin. 1 saat kadar kısık ateşte (suyunu çekene kadar) pişirin. Özelliği soğuk olarak da (dolaptan çıkarılarak) yenebilmesi.


Haydi bakalım hepimize afiyet şeker olsun. Yiyelim içelim, yedikçe zayıf kalıp formumuzu koruyalımm =))

Hiç yorum yok: